Hozzájárulok, hogy a weboldal látogatásakor a számítógépemen sütiket (cookie) helyezzen el, amelyek segítségével az oldalon tett látogatásom adatait webanalitikai céljából felhasználják.
Részletes tájékoztatás a Adatkezelési tájékoztató dokumentumban található. További információ.   Rendben, elfogadom

Adatvédelmi Nyilatkozat

A www.utazasdabas.hu weboldalait a Kancsar és Társai Kft (továbbiakban Üzemeltető) üzemelteti. A honlap aziroda online felületét felkereső felhasználók (továbbiakban Felhasználók) számára a www.utazasdabas.hu alatt érhető el. A Felhasználók regisztrációt igénylő szolgáltatások (hírlevél, online foglalás) igénybevétele esetén űrlap kitöltésével, regisztrációt nem igénylő szolgáltatások igénybe vétele esetén böngészéssel (ráutaló magatartással) elfogadják az iroda Felhasználási Feltételeit. A Kancsár és Társai Kft alábbi adatvédelmi nyilatkozatában részletezi, hogy az Iroda milyen védelemben részesíti felhasználóinak adatait.

1.1 Hírlevél feliratkozás, hírlevél küldés

Az Üzemeltető hírlevelének feliratkozói számára hírlevelet küld ki. A feliratkozó érdeklődésének megfelelően eldöntheti, hogy csak havi összefoglaló hírlevelet szeretne olvasni, vagy heti last minute akciók is érdeklik. A feliratkozás az Üzemeltető honlapján és foglalási rendszerében lehetséges. Az Üzemeltető minden feliratkozás után a feliratkozó e-mail címére visszaigazoló levelet küld ki. A feliratkozó a levélben található egyedi linkre kattinva visszaigazolja, hogy valóban kíván hírlevelet kapni. A Web Vacation Utazási Iroda Kft a feliratkozás/visszaigzolás dátumát és a hozzá tartozó IP címet a vonatkozó törvényi előírásoknak megfelelően eltárolja.

1.2 Hírlevél leiratkozás, átiratkozás

A feliratkozók számára kiküldött hírlevél egyedi leiratkozó linket tartalmaz. Ha a feliratkozó a továbbiakban nem kíván hírlevelet kapni, az egyedi linkre kattintva leiratkozhat a hírlevélről. Technikai probléma esetén közvetlenül e-mailben is kérheti címének eltávolítását. Amennyiben a feliratkozó egyik hírlevéltípusról a másikra kíván váltani, először törölnie kell meglevő feliratkozását, majd új feliratkozást kezdeményezhet a kívánt hírlevél megjelölésével.

1.3 E-mail címek kezelése, adatvédelmi vonatkozásai

Az Üzemeltető a feliratkozók e-mail címeit csak és kizárólag hírlevelének kiküldéséhez használja, azokat harmadik személynek semmilyen körülmények között át nem adja. Az Üzemeltető mindent megtesz annak érdekében hogy a rendszerben tárolt címek biztonságban legyenek, és harmadik személy ne tudjon azokhoz hozzájutni, illetve azokkal visszaélni.

1.4 Látogatási statisztikák

A www.utazas.info oldalakra látogató Felhasználók számítógépének egyes adatai és IP címei statisztikai és rendszerfejlesztési célból naplózásra kerülnek. Ezeket az adatokat az Üzemeltető kizárólag belső használatú statisztikák készítésére használja fel. Az IP címeket az üzemeltető semmilyen más adathoz nem köti, mely alapján a Felhasználó személye beazonosítható lenne, és harmadik személynek semmilyen formában nem adja át vagy nem teszi elérhetővé.

Vonatkozó törvények, rendelkezések:

1992. évi LXIII. Törvény a személyes adatok védelméről és a közérdekű adatok nyilvánosságáról:

http://www.complex.hu/kzldat/t9200063.htm/t9200063.htm

2001. évi CVIII. törvény az elektronikus kereskedelmi szolgáltatások, valamint az információs társadalommal összefüggő szolgáltatások egyes kérdéseiről:

http://www.jogiforum.hu/torvenytar/tv/2001/CVIII

1992. évi LXIII. törvény (a személyes adatok védelméről és a közérdekű adatok nyilvánosságáról):

http://hu.spam.wikia.com/wiki/1992._%C3%A9vi_LXIII._t%C3%B6rv%C3%A9

1997. évi CLV. törvény a fogyasztóvédelemről: 
http://www.nfh.hu/data/cms8288/fogyasztovedelmi_torveny.pdf